<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1640459746275399&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Lindab Suomi | Blogi

Yksinkertaistamme rakentamista

5 syytä miksi valita teräksinen sadevesijärjestelmä

By Kimmo Antila, 24.8.2017 13:25

lindab-rainline-header.jpg

Meiltä kysytään usein eri valmistusmateriaalien eroista. Monesti halutaan verrata terästä muoviin tai vaikkapa alumiiniin. Lindabilla luotamme teräkseen, kun kyse on rakennusmateriaaleista. Tässä kirjoituksessa annan sinulle muutamia syitä miksi kannattaa valita teräksiset vesikourut ja syöksyputket muovisen (PVC) tai alumiinisen sijaan.

Useimmat alla esitetyistä argumenteista soveltuvat kaikkiin markkinoilla oleviin teräksisiin sadevejärjestelmiin, mutta uskomme, että käyttämällämme tuotantotekniikalla saamme vielä enemmän hyötyä irti tästä loistavasta materiaalista. Lindabilla on kokemusta teräksen käsittelystä yli 50 vuoden ajalta. Ostamme vuosittain yli 200 000 tonnia terästä.  Tämä määrä joka riittäisi mm. puolen miljoonan auton valmistamiseen. Voit siis luottaa siihen, että tiedämme jotain teräksen käsittelystä. Tuotteidemme tulee myös läpäistä tiukat testausmenetelmät.

1. Kaikista sadevesijärjestelmissä käytetyistä materiaaleista teräksellä on pienin hiilijalanjälki.

Terästä käyttämällä saat kustannustehokkaan sekä ympäristöystävällisen sadevesijärjestelmän, joka on 100% kierrätettävä. Rainline -järjestelmä valmistetaan teräsohutlevystä. Se on raaka-aine, joka täyttää nykyaikaiset kestävän kehityksen mukaiset vaatimukset.

Teräs on ympäristöystävällisin materiaali sadevesijärjestelmiin

2. Teräs säilyttää muotonsa

Lähes kaikki materiaalit ovat alttiita lämpötilaeroille, ne laajenevat ja kutistuvat sääolosuhteiden muuttuessa. Alumiiniin ja muoviin verrattuna, teräs elää ja lämpölaajenee vähemmän. Tämä tarkoittaa, että asennuksen jälkeen järjestelmä säilyttää ryhtinsä kauemmin, koska kiinnitys- ja liitoskohdat eivät reagoi voimakkaasti lämpötilojen vaihteluihin. Teräksellä lämpölaajeneminen tapahtuu hallitummin kuin muilla materiaaleilla. Laadukkaassa sadevesijärjestelmässämme lämpölaajenemiseen on kiinnitetty erityishuomiota. Kourujen lämpölaajeneminen pääsee tapahtumaan hallitusti kouruliitoskappaleen kohdalla, kun kourujen väliin jättää parin millin "elämisraon". 

l-laajeneminen-100-asteessa-vertailu.png

 

3. Teräs on todella pitkäikäistä

Teräksisen sadevesijärjestelmän käyttöikä kestää jopa 70 vuoteen saakka. Pidentääksemme tuotteen elinikää entisestään ja estääksemme tuotteen ruostumisen, pinnoitamme materiaalin 275 grammalla sinkkiä neliömetriä kohden. Sen avulla järjestelmä ikäänkuin korjaa itseään, eli sinkki-ionit estävät ruostumisen leikkauspinnoissa ja naarmuuntuneet kohdat pinnoittuvat uudelleen.

4. Teräksenlujaa laatua

Teräs on kaiken nykyaikaisen rakentamisen perusta, johon on syynsä. Teräs on vahvaa. Lumi, rakeet, irtoavat puun oksat ja muut olosuhteet voivat helposti rikkoa muoviset tai alumiinista valmistetut vesikourut. Varsinkin Suomessa, sääolosuhteet ovat erittäin vaativat ja vesikourujen ja syöksyputkien tulee kestää neljän eri vuodenajan koettelemukset. Ja vaikka suosittelemmekin tuotteiden varovaista kohtelua rännien asennuksen aikana, kestää teräsjärjestelmä kuitenkin kovakouraisempaa käsittelyä kuin kilpailevat materiaalit.

Lindab Rainline kestää rasitusta

5. Teräs on itse asiassa edullisempi materiaali kuin muovi tai alumiini.

Teräksisen sadevesijärjestelmän hinta saattaa aluksi vaikuttaa korkealta. Emme väitäkään, että se olisi halvin ratkaisu. Mutta kun huomioidaan tuotteen elinikä ja vähäinen huollon tarve muihin järjestelmiin verrattuna, se sääsää rahaa. Elinkaarikustannusten suhteen teräsjärjestelmä on huomattavasti edullisempi kuin mikään muu järjestelmä markkinoilla. Ja vielä kun valitset komponenteista valmistetun teräsjärjestelmän, on asennus, huolto sekä lisäosien ja esimerkiksi korvaavien tuotteiden hankinta myös saumattomaan kourujärjestelmään verrattuna helpompaa.

 Mietityttääkö vielä? Lataa sadevesijärjestelmän ostajan opas

 

 

Topics: rakennustuotteet, teräs, sadevesijärjestelmä, rakentaminen

Kimmo Antila

Myyntipäällikkö | Rakennustuotteet ja -ratkaisut
kimmo.antila@lindab.com
Verkostoidutaan:

Etsi blogista

Tilaa blogijulkaisumme sähköpostiisi

Seuraa meitä

Uusimmat

Blogimme

Tarkoituksena on antaa sinulle vastauksia sekä tietoa yhtiöstämme pintaa syvemmältä. Tarkastelemme rakennus- ja taloteknisen alan ajankohtaisia teemoja eri näkokulmista. Kerromme ratkaisuista, joilla täytetään mukavuuteen, yksinkertaisuuteen ja energiatehokkuuteen liittyvät vaatimukset.