<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1640459746275399&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Lindab Suomi | Blogi

Yksinkertaistamme rakentamista

Ilmavirtasäätimen äänitaso ilmoitetaan usein väärin

By Pasi Sauvolainen, 3.4.2018 15:38

Laitevalmistajan tuoteryhmäpäällikkönä osa ajastani menee eri valmistajien tuotteiden vertailemiseen. Urakoitsijan tavoitteena on tilata kaikki tuotteet samalta valmistajalta saman auton kyytiin työmaalle – tai ainakin mahdollisimman suuri osa tuotteista

Vaikka kaikki suunnittelijat eivät aina käytä tuotteitamme, löytyy meiltä kuitenkin useimmiten kohteeseen sopiva vaihtoehto. Jos laite ei käy suunnittelijalle, on syynä yleensä sen ulkonäkö tai erot laitteiden fyysisissä mitoissa. Entä jos suunnittelija tekeekin valinnan perustuen tekniseen tietoon, jonka osa valmistajista ilmoittaa väärin?

Lue lisää

Topics: ilmanvaihto, ilmavirtasäädin, äänitaso

Kiinteistöjen energiakulut kuriin ultraääntä hyödyntävällä ilmavirtasäätimellä

By Tony Lönnberg, 3.10.2017 10:34

Ilmanvaihdon osuus rakennuksen kokonaisenergiankulutuksesta on noin 30 prosenttia. Energiansäästötavoitteiden saavuttamiseksi ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuus on avainasemassa. Tarpeenmukaisesti säädettävää ilmanvaihtoa edellytetään käytettäväksi useissa tiloissa ja se tulee tehdä ilmanlaadun ja rakennuksen terveyden vaarantumatta. Perinteisillä järjestelmillä haasteena ovat olleet säädön epätarkkuus sekä huoltoa vaativat laitteet.

Lue lisää

Topics: energiatehokkuus, ilmanvaihto, talotekniikka, ilmavirtasäädin, ilmavirran mittaus, ilmamäärän säätö

Mitä tekemistä ultraäänellä on energiatehokkaan ilmanvaihdon kanssa?

By Janne Nordling, 10.4.2017 8:57

Rakennus- ja taloteknisellä alalla puhumme paljon innovaatioista, ja tämä termi esiintyy joka puolella messuista medioihin ja seminaareista käytäväkeskusteluihin. Mutta ymmärtääksemme innovaatioiden merkityksen, emme voi puhua pelkästään tekniikoista, vaan meidän on osoitettava mitä hyötyä siitä on kyseisen innovaation käyttäjälle, ja mietittävä niiden merkitystä myös laajemmassa mittakaavassa.  

Lue lisää

Topics: energiatehokkuus, ilmanvaihto, talotekniikka

Etsi blogista

Tilaa blogijulkaisumme sähköpostiisi

Seuraa meitä

Uusimmat

Blogimme

Tarkoituksena on antaa sinulle vastauksia sekä tietoa yhtiöstämme pintaa syvemmältä. Tarkastelemme rakennus- ja taloteknisen alan ajankohtaisia teemoja eri näkokulmista. Kerromme ratkaisuista, joilla täytetään mukavuuteen, yksinkertaisuuteen ja energiatehokkuuteen liittyvät vaatimukset.