<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1640459746275399&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Lindab Suomi | Blogi

Yksinkertaistamme rakentamista

Säteilypaneelien lämmitys- ja jäähdytystehoon vaikuttavat tekijät

By Pasi Sauvolainen, 1.6.2017 10:07

Nykyaikaiset jäähdytys- ja lämmityspaneelit ovat korvanneet monissa kohteissa aktiivipalkit. Vedottomuus ja äänettömyys ovat paneelien merkittäviä etuja. Rakennusten ulkoseinä- ja ikkunarakenteiden parantuessa myös paneelien tehot ovat riittävät useimpiin kohteisiin.

Periaatteessa säteilypaneeli on yksinkertainen laite, jonka teho määräytyy pinta-alasta sekä pintalämpötilasta. Kaikki laitemallit, joissa on sama pinta-ala ja sama pintalämpötila, siirtävät saman määrän energiaa riippumatta siitä mikä niiden sisäinen rakenne on. Lindab käyttää laserhitsausta kiinnittämään kupariputket alumiiniseen säteilypintaan.

Asennustapa vaikuttaa merkittävästi kattosäteilijän tehoon

Laitteen asennustapa tuo kuitenkin muuttujaksi paneelin yläpuolisen tehon. Jos paneeli on eristämätön, sen yläpuolisesta pinnasta siirtyy energiaa säteilyn kautta kattopintaan. Myös konvektion osuus on suuri paneelin yläpinnalta.

Lue lisää

Topics: energiatehokkuus, talotekniikka, ilmastointi, säteilypaneeli, lämmitys- ja jäähdytys

Etsi blogista

Tilaa blogijulkaisumme sähköpostiisi

Seuraa meitä

Uusimmat

Blogimme

Tarkoituksena on antaa sinulle vastauksia sekä tietoa yhtiöstämme pintaa syvemmältä. Tarkastelemme rakennus- ja taloteknisen alan ajankohtaisia teemoja eri näkokulmista. Kerromme ratkaisuista, joilla täytetään mukavuuteen, yksinkertaisuuteen ja energiatehokkuuteen liittyvät vaatimukset.