<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1640459746275399&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Lindab Suomi | Blogi

Yksinkertaistamme rakentamista

Säteilypaneelien tehomittaukset laboratoriossa

By Pasi Sauvolainen, 22.5.2018 15:29

”Saadaanko teidän paneeleista oikeasti noin paljon tehoa?” Kysymys tulee vastaan lähes päivittäin. Vastataksemme siihen katsotaanpa läpi seuraava esimerkki Atrium Plana -säteilypaneelin ominaisuuksista.

Lue lisää

Topics: säteilypaneeli, sisäilma

Mitä ovat laadukkaat ilmanvaihtokanavistot?

By Pasi Sauvolainen, 30.1.2018 11:20

Ilmanvaihtokanavistot mielletään usein ilmanvaihtojärjestelmän yksinkertaisimmaksi osaksi, ja ajatellaan, että ilmanvaihtokanavien laadussa ei ole juurikaan eroja valmistajien välillä. Komponenttien laadussa on kuitenkin suuria eroja. Alhaisten tiiviysluokkien kanavat lisäävät vuotoilmaa ja siten energiankulutusta sekä kustannuksia.

Raaka-ainehintojen noustessa tuotteita on ryhdytty etsimään ympäri Eurooppaa. Toimitetuissa järjestelmissä saattaa olla tuotteita jopa useilta eri valmistajilta. Yleensä näitä tuotteita ei ole testattu pohjoismaisten vaatimusten mukaisesti. 

Lue lisää

Topics: sisäilma

Vaimennettu ilmanvaihto luo viihtyvyyttä

By Piia Kyrönlahti, 27.11.2017 12:24

 

”...Taas lähes kahdeksan tuntia työtä näyttöä tuijottaen, avokonttorissa. Stressi tuntuu painavan päälle, kun deadline lähestyy minuutti minuutilta. Näytön valo tuntuu silmiäsärkevän kirkkaalta, aamun palelu vaihtunut tuskaiseen kuumuuteen. Järkevään ajatteluun tarvittava happi tuntuu loppuvan huoneesta, vaikka ilmastointi toimii huminasta päätellen kovalla teholla.”

Kuvattu tilanne voisi olla mistä tahansa toimistosta. Työskentelymme vaatii keskittymistä ja tarkkuutta, mutta samalla käytämme paljon energiaa tiedostaessamme ja poistaessamme ympärillämme jatkuvasti olevia häiriötekijöitä. 

Lue lisää

Topics: akustiikka, ilmanvaihdon äänenvaimennus, sisäilma

Etsi blogista

Tilaa blogijulkaisumme sähköpostiisi

Seuraa meitä

Uusimmat

Blogimme

Tarkoituksena on antaa sinulle vastauksia sekä tietoa yhtiöstämme pintaa syvemmältä. Tarkastelemme rakennus- ja taloteknisen alan ajankohtaisia teemoja eri näkokulmista. Kerromme ratkaisuista, joilla täytetään mukavuuteen, yksinkertaisuuteen ja energiatehokkuuteen liittyvät vaatimukset.